Friday, August 17, 2012

Evlilik

Yaşamınızın geri kalan kısmını birlikte geçireceğiniz kişinin sizinle uyumlu, doğru kişi olması gelecekteki mutluluğunuz için önemlidir. Yanlış bir karar sonucu, hayat görüşü, zevkleri, beklentileri sizinle örtüşmeyen biriyle evlenmeniz durumunda hayatınızın çekilmez bir hal alabileceğini unutmamalısınız. Bu yazımızda size başka yerde bulamayacağınız çok kritik bilgiler ve eleme usulleriyle yardımcı olmaya çalışacağız.


Önce Kendinizi Tanıyın, Sonra Test Edin


Doru E Seimiİnsanın, kendini tanıyıp bilmeden doğru seçimler yapma olasılığı düşüktür. Bu nedenle yaşamdan beklentilerinizi, nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınızı, karşı cinsin hangi tavrının size katlanılmaz geleceğini belirleyin. Bunları bir liste haline getirdikten sonra tanımaya başladığınız eş adayı için çek edin. Örneğin; temizlik konusunda temiz bir kadın olduğunuzu düşünelim. Karşı cinste aradığınız en büyük alışkanlıklardan biri temizlik olsun. Bunu listenize açıkça yazın. Zaman içinde eş adayının temizlik alışkanlıklarını gözleyin. Tırnaklarının uzunluğu, temizliği, bir tşörtü ne kadar süre giydiği, kokusu, yemek yeyiş biçimi gibi davranışları gözlemleyerek kriterinize ne kadar uyup uymadığına bakın. Eğer iyi bir gözlemciyseniz bunun için % (yüzde) dilimleri de yapabilirsiniz. Tüm bunları yaparken insanların değişebileceğini unutmayın. Eş adayınız temiz olmasa bile temizlik alışkanlığı kazanabilir. Ancak kriterlerinizin çoğundan kalıyorsa ömrünüzü ona alışkanlık kazandırmak için geçirebileceğinizi unutmayın.


Aile Çok Önemli


Evleneceğiniz kişinin aile yapısı, siyasi görüşü, yaşam tarzı, alışkanlıkları oldukça önemlidir. Çünkü eş adayınız bu çevre içinde doğup büyümüş ve bu alışkanlıkların izlerini taşımaktadır. Bunun haricinde evlendiğinizde eşinizin akrabalarıyla da sık sık görüşmeniz gerekecek. Bu görüşmelerin sizi rahatsız edip etmeyeceğini test etmelisiniz. Buna en doğru yaklaşımı söz veya nişanlılık evresinde ulaşabilirsiniz. Çünkü aileler ile en çok içli dışlı olunan dönem söz-nişan dönemidir. Eğer kesinlikle anlaşamayacağınızı düşündüğünüz durumlar varsa işi uzatmanın, nişan yahut söz evresine girmenin gerekmediğini de hatırlatmak isteriz. Devamı →

No comments:

Post a Comment