Sunday, July 29, 2012

Deniz Mahsüllü Spagetti Tarifi



Deniz Mahsüllü Spagetti nasıl yapılır ?

Deniz Mahsüllü Spagetti Mutfak: İspanyol Mutfağı.

Deniz Mahsüllü Spagetti Yapım Zorluğu: Normal

Deniz Mahsüllü Spagetti Gerekli Malzemeler;

100 gr konserve ton balığı

400 gr çubuk makarna

800 gr midye

3 diş sarmısak

1 adet sivribiber

1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz

300 gr süzgeçten geçirilmiş domates

1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni

zeytinyağı

tuz

4 Kişilik

Deniz Mahsüllü Spagetti Tarifi;

Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin. Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştıarak pişirin. Bir tutam tuz ekleyin. Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin. Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katınn. Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin.

Ateşten indirdiğiniz midyelerin suyunu süzün ve domates sosuna ekleyin. Ton balığını, maydanozu, frenk fesleğeniniekleyin. Sonra 4-5 dakika daha kaynatmaya devam edin.

uzlu bol suda makarnayı haşlayın, henüz diri haldeyken ateşten çekip süzün. Hazırlanmış sosu üzerinde gezdirin. Kıyılmış maydanozu da ilave ettikten sonra sıcak servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Deniz Mahsüllü Spagetti No: 176

No comments:

Post a Comment